Älgjakt SIB Mörkrets Jaktlag 2014

Dag 3 - Måndag 8 september

2014-09-08

Jag såg det egentligen redan igår, men idag fick jag det bekräftat för mig. Örn haltar! Jag vet inte om det kan vara en sträckning eller något sådant, men jag tar ändå det säkra före det osäkra och meddelar de andra på morgonsamligen att jag måste sitta på pass idag.

Per-Agne får således gå ensam med hund och vi ska jaga Blekvasselåsen. Jag tar ett pass vid grushögen in efter Blekvasslan. Vill inte ha för långt att gå nu när hunden är ofärdig.

Det tar bara en halvtimme sen smäller ett skott norrut. Det är Mattias som skjutit på en oxe. Den gick undan så han inväntar Per-Agne så att han kan spåra efter en bit med hunden. Efter en lite stund ropar Per-Agne att älgen ligger där.

Vi beslutar att dra ihop det hela och ta rätt på den fällda älgen. Jag och Pelle åker och hämtar tracken och sedan utgår vi från parkeringen vid Tvärhugget. Det är jag, Sune, Alexander och Sandra som går med tracken mot älgen och när vi väl kommer dit blir det kaffe och gratulationer till skytten. Mattias har en märklig förmåga att få skjuta älg nästan varenda höst!

Vi tar oss fram med älgen. Det tar sin tid för det är en bit att gå när vi måste runda alla risiga hyggen, men till slut kommer vi fram till vägen och åker till slaktboden i Mörkret.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden