Älgjakt Stenvallens Jaktlag 2011

 

Dag 8 - Tisdag 13 september

2011-09-13

Idag är Sonja och jag ensamma i skogen. Vinden är sydvästlig och jag beslutar mig därför att vi ska sicksacka oss från Trollsjöåsen ner mot Stenvallen. Det är ännu ett område som är ojagat för i år.

Vi utgår från vägändan på Stenvallvägen och går upp efter passlinjan söder om åsen. Vilmyran, Renhornet, Kallkällan och Holpasset. Vid Pongpasset vänder vi och går västerut igen. Passerar saltstenen och nästa slag går mot Willypasset.där vi stannar och kokar kaffe och grillar korv. Jiiri, den gamle finnspetsen, är med och får korv. Även Örn de gånger han kommer till oss vid passet. Han har så mycket att undersöka i omgivningarna.

När vi fortsätter efter en timme har vinden vridit på väst och vi har därför nästan vinden i ryggen när vi går därifrån. Tar stråket i östra kanten för att på så sätt få lite sidvind.

Passerar saltstenen söder om Willypasset när jag plötsligt ser att det skymtar i vita älgben längre fram. Var är hunden?! Han kommer samtidigt som jag haft hårkorset vilande på en fjolårsälg ca 300m längre fram.

Går upp i vind så att hunden skall få in älgdoften i nosen. Det får han och hans gälla skall låter inte vänta på sig.

Det går snabbt undan i sken, och när det kommit nedanför Knallen tappar jag kontakten med pejlen. Vi går söderut och när vi kommit till hygget vid Knallen får jag in honom igen. Han är då nedanför Skärpasset i Blekvasselåsen!

Sonja får ta med Jiiri och gå och hämta bilen medan jag går fram till Gördalsvägen utifall han skulle komma tillbaka i sina egna bakspår.

Det gör han dock inte. I stället tappar jag kontakten med honom igen. När Sonja sedan kommer åker vi upp förbi Uggla och då ser jag att han är på östra sidan Blekvasselåsen på väg norrut. Åker till Hemmerkällan där vi kan locka honom till vägen. Jag får nog försöka hindra honom i fortsättningen att ta efter älg som vet om min närvaro.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)