Älgjakt Stenvallens Jaktlag 2011

 

Dag 1 - Måndag 5 september

2011-09-05

Så har då årets älgjakt inletts. Första jaktdagen blev en blöt historia som fick ett abrupt och snöpligt slut, men vi tar det från början.

Vi träffades sedvanligt kl sju vid bron i Mörkret. Eftersom vi redan dagen innan på jaktmötet hade bestämt var vi skulle jaga återstod endast att lotta passen. Vi skulle jaga från den norra gränsen och söderut. Jag gick med hunden på den västra sidan mellan vägen som går utefter Fulan och upp mot Trollsjöåsen. Per-Agne skulle ta den östra sidan.

Jag tog bilen och åkte upp till gränsen och väntade på att samtliga skulle komma ut till sina pass. Det blev en lång väntan, i alla fall för Örn som skälvde av iver att få komma iväg.

Till slut var äntligen alla på plats och jag släppte hunden. Vilken uppdämd glädje som släpptes lös! Tio månader sedan han fick springa lös i skogen sist.

Vi följde gränsen upp mot högsta åsen. Det var brant och efter röjning av linjan låg det mycket ris och små träd som vi fick kliva över. Det regnade hela tiden med växlande intensitet, men det tyckte jag bara var en fördel eftersom det underlättade att ta sig fram tyst.

Kom upp på högsta åsen utan att något speciellt inträffade. Örn var dock lite seg och en stor orsak till det torde vara mängden av sork och lämmel som han var väldigt road av att jaga och bita ihjäl.

Vände och gick neråt igen och kom så småningom ner till farsan som satt på passet ovanför dubbelkojan. Vilade där en stund och drack kaffe.

Gick sedan uppåt igen och hade inte kommit mer än femhundra meter innan hunden rev i och stack upp i åsen. Efter koll på pejlen visade det sig att han var ungefär en kilometer bort som längst, men sedan kom han tillbaka. Vem vet vad det var han var efter?

I samband med att hunden stack försökte jag ropa till de passkyttar som satt närmast, men det gick inte. Det visade sig senare att det var något fel på hedsetet.

Jag knatade vidare och kom så småningom till passet vid Vilmyran där Alexander satt. Det var då det snöpliga slutet kom på denna jaktdag. Mina jaktkamrater ville sluta för dagen för att de tyckte det var otrevligt att det regnade! Så kan det gå. Snopet!

Antal kommentarer: 1

2011-09-05 21:52:45

Bättre lycka med både jakt och väder i morgon. Vi håller tummarna :) Styrke Kram från Albin och Elina
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)