Älgjakt Stenvallens Jaktlag 2011

 

Dag 2 - Tisdag 6 september

2011-09-06

Vilket otroligt regnande det senaste dygnet! Väldigt blött både utanför stugan och efter vägen, vattnet hinner inte rinna undan. Vattensamlingarna gjorde det besvärligt att packa ut jaktgrejorna i bilen, men jag slapp i alla fall bli attackerad av getingar idag.

När jag kommer fram till mötesplatsen vid bron i Mörkret är redan planeringen för dagens jakt i full gång. Jag blir skickad att gå mellan Trollsjöarna och åskammen söder om Trollsjöåsen. Ronny Persson ska gå med bandhund på den östra sidan.

Jag sätter ut hunden medan jag plockar i ordning grejorna innan jag ska börja gå från norränden av Norra Trollsjön. Han piper och vädrar väldigt ner mot sjön, och sedan när jag rundar sjöns norra spets för att komma in på vår mark är det väldigt mycket älgspår varav en del väldigt stora.

När alla kommit på plats och jag äntligen får släppa hunden blir jag hoppfull för det är mycket bättre fart på honom idag jämfört med gårdagen. En energi som han tyvärr mest lägger på att leta sork och lämmel. Det verkar som att det är själva jakten och dödandet han gillar, för när han hittat en sork eller lämmel och bitit ihjäl den är den inte intressant längre, utan han börjar genast leta efter en ny.

Vi sicksackar oss vidare söderut. Terrängen är väldigt besvärlig, för det är brant och den ungskog som röjdes ner för några år sedan ligger nu kvar som ett plocke-pinn över de plöjda fårorna från markberedningen. Det är som en stor hinderbana!

Efter ca en och en halv timme kommer vi fram till Sune som sitter på ett pass en bit från Trollvasslan, mitt emellan de båda sjöarna. Där får jag nykokat kaffe och vi diskuterar fortsättningen av dagen. Medan vi sitter och dividerar ropar Ronny att han stött en kviga som gått mot Willypasset.

När jag lämnat Sune går jag mot ovan nämnda pass, men det händer ingenting. Sedan när vi kommer ner mot den övre änden av den södra sjön smäller det ett skott. Det är Alexander som skjutit på en ensam ko. Det gick dock undan, men han säger på radion att skottet tog bra. Han rapporterar vidare att det inte är något blod på skottplatsen och går tillbaka till passet och väntar. Ronny kommer efter en kvart med hunden och då visar det sig att kon ligger 60 - 70 meter från skottplatsen. Grattis!!! Det är sedan mycket lättnad och glädje vid slaktboden och solen kommer också fram. Ibland är det härligt att vara jägare!

Nu glömde jag nästan att nämna att jag gick älgdragaren till mötes när de kom fram med älgen för att Örn skulle få se och lukta på den. Det var en bra medicin för han blev alldeles tokig! Skrek och högg i skånkarna. Nu ligger han här ute och håller på med en klöv. Hoppas det tar skruv tills i morgon så att han blir lite mindre intresserad av lämlar och ägnar sig åt älg i stället.

Örn med en älgklöv.

Antal kommentarer: 1

2011-09-20 19:16:03

Fornøyd og gla :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)