Älgjakt Stenvallens Jaktlag 2011

 

Dag 4 - Torsdag 8 september

2011-09-08

Det kommer inte att bli några spaltmeter när jag här nedan ska beskriva dagens händelser. Icke desto mindre har det hänt häftiga saker!

Det bestäms att det är jag och Ronny som ska gå med hundarna idag. Ronny ska gå mellan Uggelvägen och mot Källriset till. Jag ska gå ut vid Fulufjällsbyn och tar det gamla hygget söderut mellan Uggelvägen och vägen som går till Strupen.

Det tar som vanligt en stund innan alla kommit ut på sina pass. När det är grönt går jag med hunden i band första biten runt själva stugbyn. När jag släpper honom far han iväg, glad och ivrig. Jag tar av mig jackan för nu har jag fått upp värmen. Hinner inte gå speciellt långt förrän hunden är borta. Kollar pejlen och ser att det bär iväg söderut. Jag hör inget skall, men flera av passkyttarna ropar på radion att han skäller.

Det går rakt mot farsan som sitter på Slåttstugan, men innan det kommer fram viker det österut efter Lillvasslan och mot Uggelvägen. Innan det hinner komma till passaren som sitter där bär det av söderut igen.

Jag ropar i radion: - Nu är det på väg rakt mot Huggarkojpasset, så den som sitter där får se upp!

Det går inte många minuter förrän två skott ljuder över nejden och Mattias ropar att han skjutit en tjur. Vi avbryter jakten och jag går tillbaka till bilen, vilket går snabbt då jag knappt hunnit gå mer än en kilometer.

Tobbe är och hjälper Mattias med älgen. De ropar och vill att jag ska komma och hämta hunden för han är lite vresig. Jag åker dit och när jag går fram till passet möter mig en fantastisk syn! Örn står bunden med en gevärsrem i en liten björk tio meter från älgen där Mattias och Tobbe kämpar för att få ut våmmen, för vilken älg, en artontaggare! Grattis Mattis!

Storoxen!

När vi senare är på väg fram med älgen får vi oss ett gott skratt när Sune ramlar baklänges i ett surhål och blir blöt från topp till tå! Det är mycket glädje, skämt och glam de timmar det tar att hantera älgen. Regn och gråa skyar glöms. Sinnet och hjärtat känns lätt. Jägarlivet leker i Fuludalens höstgula skogar.

Antal kommentarer: 1

2011-09-20 19:20:59

oj, oj for en jaktopplevelse :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)