Älgjakt Stenvallens Jaktlag 2011

 

Dag 6 - Lördag 10 september (kväll)

2011-09-11

Går ut från stugan i kvällningen. Det är så fint och härligt väder så vi ska titta efter lite lingon. Hundarna är med och får vara lösa. Har satt på pejlen på Örn för säkerhets skull.

Det är glest mellan lingonen men det är ju inte direkt någon sådan terräng här heller, halvmyr som det är. När vi kommit mitt för vägen upp mot Sia, tre till fyrahundra meter in i skogen, börjar plötsligt Örn skälla intensivt. Jag går upp rätt i vind och börjar smyga mig dit. Många tankar far genom huvudet. Tänk om det är björn!

När jag kommit så pass nära att jag kan se hunden står han och har väldig fokus på något vid foten av en gran. Jag måste gå så nära som tio meter innan jag kan se vad det är han skäller på. Det är en grävling! När hunden ser att jag kommer blir han nästan övermodig och gör ett utfall för att försöka bita grävlingen, som då frontar. Jag ropar på hunden, men det gör bara att han gör ytterligare en attack mot grävlingen. Jag drar mig tillbaka därifrån, det sista jag vill ha är en hund som behöver akut veterinärvård en lördagskväll för en nos sönderbiten av en grävling.

Vi går sakta tillbaka till stugan. Lockar då och då på hunden, men det är resultatlöst. Två och en halv timme efter att han började skälla på grävlingen och det blivit helt mörkt kommer han tillbaka. Nu vill jag ha ett sådant ståndskall på älg nästa gång!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)