Älgjakt Stenvallens Jaktlag 2011

 

Dag 7 - Måndag 12 september

2011-09-12

Efter en dags uppehåll då ett flertal personer skulle hantera kött jagar vi igen denna dag. Uppslutningen är nu ännu mindre. Det kan ju bero på att det är måndag och de flesta har börjat jobba igen. Dock inte jag som fortfarande har semester! Farsan, som ju har pension är med, och Sune som är ledig för att byta kamin hemma, väntar på hantverkare och vad är då ett bättre tidsfördriv än en förmiddags jakt?

Vi börjar med att jaga Granåsen där vi ännu inte varit under årets jakt. Sonja, som fortfarande är kvar, och jag utgår från gammelvägen mellan Trollvasslan och Trollsjövägen. Farsan sitter på hea innanför vägänden på Granåsvägen och Sune har trots sitt onda knä traskat iväg till Vasselkroken.

Vi börjar gå. Hunden är pigg och glad. Jag har ganska höga förväntningar på om han kommer att få något ståndskall om han hittar älg.

Första slaget går upp mot den nya vägen. Det är fint väder, men nattens regn gör att det är väldigt blött i ungskogen. När vi sedan går nästa slag ner mot Trollvasslan tar jag tillbaka lite så vi får med den lilla tappen med gammelskog som är kvar vid skäret öster om vasslan, det kan stå älg i såna områden. Dock inte idag utan vi klättrar tillbaka uppåt igen.

Uppkomna till vägen tar vi området mellan den och myren som går mot Nysätern till. Det går fort att beta av det och vi kommer ner till farsan. Sune meddelar att han avbryter för dagen och vi tar lite kaffe innan vi går fram. Det händer något märkligt när vi står på passet. Jag får ett knottbett på ena ringfingret, med den följden att det först sväller hela fingret upp och sedan handens översida! På kvällen har jag även ont i armen och lymfkörtlarna under armen! Det ger sig senare, men mycket märkligt tycker jag!

Eftersom vi är så få kvar beslutar vi oss för att jaga lite småremsor mellan Fuluälven och vägen. Först går jag från Långstranden ner till Grundsillret. Sedan blir det området från Trollvasslans utlopp ner till Dippelkojan, och slutligen remsan vid Öresillret. Ingen älg någonstans, men väldigt mycket spår och legor!

Måste bara tillägga att det är fantastiskt fint att gå efter Fulans strand en solig höstdag som denna!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)