Dagbok

Försommarkväll

2012-06-09

Vilken fantastiskt härlig kväll! Förvisso har allt som sker i Fuludalens lummiga skogar ett magiskt skimmer över sig, men just i kväll kändes det extra speciellt för nu har grönskan kommit, den där första skira och lätta grönskan som man gått och drömt om under många långa, mörka och kalla vinterkvällar, den där grönskan som gör att hjärtat och stegen känns som fjädrar som virvlar i den svaga brisen och man går runt med ett leende på läpparna, den grönskan har nu åter klätt Fuludalen i sin allra vackraste högtidsskrud.

Det är svårt att tänka sig att det så sent som för fyra veckor sedan kom 35 cm med nysnö, men när jag blickar upp mot fjället ser jag att det är mycket snö kvar längs sidorna. Men det är grönskan som möter min syn när jag går upp genom Gäljådalen i den ljusa sommarkvällen. För att inte tala om de otroliga dofter som väcker mina sinnen! Doften av nyutsprunget björklöv kan inte med ord beskrivas, den måste upplevas. Allt slår emot mig när jag går på stigen. Gyttjans doft från något blöthål, dunsterna från myren jag passerar, den ständigt närvarande kåddoften från gran och tall. Man känner att skogen andas, att den lever!

Nästa sinne som träffas av sommarens kraft är hörseln. Vatten som porlar blandas med myggornas surr. Göken ropar från lite varstans och svalor svirrar förbi ovanför trädtopparna. En hackspett trummar på en ihålig trädstam i fjärran och rödhaken jollrar där jag går.

Vänder vid slogboden där jag vilat under en regnskur. När jag går tillbaka ångar regnet från tallstammarna och det lågt stående solljuset belyser dem så att de skimrar likt guldpelare i det vackraste palatset på jorden! Jag känner mig utvald och speciell som får uppleva allt detta. Naturens fantastiska skådespel finns där för den som vill se det. Kväll efter kväll, dag efter dag. Årstidernas skiftningar. Det enda vi behöver göra är att gå ut och ge oss hän.

Antal kommentarer: 3

2012-06-11 08:37:51

(heart):)

2012-08-01 14:11:02 - Ingela

Känslan fångad i ett litet ord
naturen beskriven med en älskandes hjärta
innerligheten, kärleken och ödmjukheten
känslorna kysser ögon, öron och hud
minnen väcks till liv, gamla, dina, andras
minnen från en tid för länge sen, en tid som ska komma
vackert, sugande, lockande, smärtsamt
(heart)

2012-12-14 08:12:33 - Monica , kocka74@hotmail.com

Det du upplever där ute, gör du med alla sina sinnen! Du inspirerar och får mig att längta! Idag har jag därför också besökt den platsen, med mina sinnen fast jag aldrig varit där....... (heart)(heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)